Aktiviteterne i 2021 har indtil nu været meget begrænsede på grund af corona restriktionerne
1. Valg af dirigent og referent
2. Bestyrelsens beretning for 2020 - 2021
3. Fremlæggelse af revideret regnskab for 2020 og 2021, budget for 2022 og kontingentfastsættelse for 2022
4. Fremlæggelse af planer for 2022
5. Forslag fra medlemmerne
6. Valg af formand
7. Valg af øvrige bestyrelsesmedlemmer og suppleant
8. Valg af revisor og revisorsuppleant
9. Eventuelt
Forslag, der ønskes behandlet under generalforsamlingen, skal være formanden i hænde senest torsdag den 3. februar 2022.
Hvis du/I er interesserede i kurset så venligst kontakt Johnny Heilvang (Email: ajheilvang@yahoo.dk) senest den 14 maj med følgende oplysninger:
1. Navn
2. Telefon nummer
Kurset, der hovedsageligt handler om, hvordan man laver en rørt honning, afholdes af Henrik Krag-Jensen, men vil først forløbe efter honningsæsonen, hvor temperaturen forhåbentlig er mere passende kølig. Nærmere følger pr. email
Første Rabatindkøb i Bihuset - bestilling af varer fra den 20. februar - 28. februar. Detaljer angående bestilling sendes på mail til bivennerne.
Aflyst pga. coronavirus
Før-sæson-start møde torsdag den 25. marts kl. 19:30 - 21:30. Møde i Fuglevad Vandmølle, Møllevej 4, Kgs. Lyngby. Der er åbent fra kl. 19:00.
Før bi-sæsonen rigtig starter, afholder vi det traditionelle før-sæson-start møde, hvor bivenner udveksler erfaringer og husker hinanden på, hvad man især skal være opmærksom på ved udvintringen.
Hvilke emner der tages op, bestemmes af deltagerne.
Aflyst pga. coronavirus
Klargøring af materiel torsdag den 8. april kl. 19:30 - 21:30. En aften i Fuglevad Vandmølle, Møllevej 4, Kgs. Lyngby. Der er åbent fra kl. 19. Her vil bl.a. foreningens vokstavler blive klargjort. Medlemmer er velkomne til at medbringe egne rammer og prægede vokstavler til klargøring. Hvis du har eget ismeltningapparat, er det også en god idé at tage det med.
2. Rabatindkøb i Bihuset - bestilling af varer fra den 10. april - 18. april. Detaljer angående bestilling sendes på mail til bivennerne.
Aflevering af rammer til forårsafsmeltning - 19. - 22. april. Nærmere detaljer sendes på mail til bivennerne.
Begynderkurset 2021 starter onsdag/torsdag den 20/21. april kl. 19:00 - 21:00 i NBVs skolebigård, Brede Park. Tilmelding nødvendig. Kurset er fuldtegnet.
Pga coronavirus er kurset i 2021 ligesom 2020 et prakatisk orienteret kursus, der indtil videre afholdes i det fri i skolebigården. Ligeledes er deltagerantallet begrænset. Efter det praktiske forløb hver torsdag indtil torsdag d. 12. august, vil der blive afholdt et eller måske 2 møder af mere teoretisk karakter. Indtil videre er lørdag d. 21. august i Fuglevad Vandmølle afsat til dette.
Skolebigården i Brede er åben hver torsdag aften fra 29. april til 12. august kl. 19:00 - senest 21:00 for alle. Der er åbent fra kl. 18:30. Den første time er der undervisning for deltagerne i begynderkurset.
På mødet vil der være lidt om:
Hvad er honning?
Sortshonninger
Høst / Tapning
Flydende honning
Fast honning
Derefter vil røringsprocessen til fremstilling af fast honning blive demonstreret. Og endelig demonstration af et forslag til tapning i småskala (fx. 10-20 glas)
Tilmelding til henrik@krag-jensen.dkTilmelding senest 5. november til tilmeld@kvbb-biavl.dk
Opgiv fulde navn(e), lokalforening samt evt. ønske om vegetarsandwich.
Bemærk: Begrænset antal pladser.
Pris: 100 kr. som indsættes på Kronborg Vestre Birks konto i Nordea 2418 0604412650, skriv navn og ”fællesmøde” eller indbetales på MobilePay til KVBB: 7864km, Skriv navn.
Program:
Kl. 9.30: Ankomst med kaffe/te og rundstykker
Kl. 10.00: Pas på bierne, de passer på dig. Foredrag af Hans Jørn Kolmos.
I mere end 30 år har Hans Jørn passet bierne på et biodynamiske landbrug. Han vil fortælle om biernes liv og sin måde at holde bier på. Hvilken betydning har bierne for os og miljøet? Bier er en følsom indikator for miljøets tilstand og menneskers sundhed. Han vil også tale om honning. Honning er ikke bare et levnedsmiddel, men også et lægemiddel, som bl.a. kan bruges i kampen mod bakterier.
Hans Jørn Kolmos er professor i Klinisk Mikrobiologi ved Syddansk Universitet – og biavler.
Kl. 12.00: Frokost med sandwich og en vand. Kaffe/te og kage.
Kl. 12.45: Brug biernes produkter. Foredrag og lidt praktisk med Kaia Albin Pedersen
Kaia fortæller om sine erfaringer med at fremstille produkter af bivoks, bipollen og honning. Der bliver mulighed for at se, smage og prøve de forskellige produkter, samt få div. opskrifter. Derudover får du muligheden for selv at fremstille læbebalsam.NBV finder det særdeles relevant, at en biavler er rimeligt kendt med første hjælp i det hele taget, men også bekendt med første behandling af anafylaktisk chok/allergisk reaktion, der kunne opstå i forbindelse med bistik.
Kurset fyldes op efter først-til-mølle princippet og deltagerantallet er begrænset til 16. Du tilmelder hos kursets tovholder Georg Messmann, mess@c.dk. Prisen er kun kr. 250.- per deltager, da NBV giver et tilskud på kr. 350.- per deltager. Beløbet bedes indbetalt til foreningens konto 8117-1684064, eller Mobile Pay 64816. Betal dog ikke før du har fået bekræftelse på, at du er optaget på kurset. Opgiv CPR-nummer ved tilmelding.
Efter aktiv deltagelse i kurset udsteder Røde Kors et kursusbevis. Flere detaljer om kursets indhold kan fås hos Georg Messmann.Der kåres vindere indenfor flydende og faste honninger og vinderne må benytte NBVs låg-etiket med påtegnelsen ”Årets Honning”
Der afsluttes med servering af diverse drikkevarer (rødvin, kaffe, te, saft), brød og ost.