Nordsjællandske Bivenner

Du er her: Hjem > Medlemsservice > Slyngning eller presning af honning
menulink

Slyngning eller presning af honning

Foreningen råder over et rum med en motoriseret seks-solds selvvende honningslynge. Derudover råder foreningen over tre mindre hånddrevne slynger og en honningpresse til hjemlån.

Reservation af slynger og honningpresse

Medlemmer af Nordsjællandske Bivenner, der også er medlemmer af Danmarks Biavlerforening via NBV, kan frit benytte udstyret mod på forhånd at reservere det gennem NBVs reservationssystem ResoShare. Da systemet kun er for medlemmer, kræver adgangen brugernavn og adgangskode.

Et NBV branchekodehefte følger hver af slyngerne og honningpressen. Her noteres brug og rengøring

Al udstyret, der har været benyttet, skal rengøres grundigt. Udstyret rengøres med rent køligt vand, højst 30 grader, uden brug af sæbe. Ved brug af seks-sold slyngen skal borde og gulv i rummet desuden gøres rene.

Regler for god hygiejne er formuleret i Branchekode for honningproduktion, udgivet af Danmarks Biavlerforening. De skal overholdes, ligesom foreningens formulerede regler for "God praksis i og omkring foreningens rum".

Brug af slyngerne

For alle slynger gælder, at tavlerne stilles på højkant, så de hviler på bunden af kurven, og tavlernes bærelister står lodret. I 6-solds slyngen er der seks kurve, en til hver tavle. 

For alle slynger, gælder at man først slynger den ene side af honningtavlerne ved forholdsvis lav hastighed, så honningen kun delvist slynges ud, dernæst den modsatte side ved højere hastighed, så honningen slynges helt ud, og til sidst den første side igen, nu ved højere hastighed, så honningen slynges helt ud.

Brug af 6-solds slyngen i foreningens rum

Der hænger en brugsanvisning for 6-solds selvvende slyngen i rummet. Den kan også hentes her:
Brugsanvisning for brug af 6-solds slyngen i pdf-format
Det henstilles, at medlemmer benytter egen skrællegaffel og si. En vejliedning i rengøring af 6-solds slyngen er under udarbejdelse.

Brug af 2-solds slyngen - til hjemlån

Lån af 2-solds slyngen kan suppleres med lån af lille skrællebakke. Den brugsanvisning for brug af 2-solds slyngen, der pt. kan hentes her, vil senere blive suppleret med billeder.
Brugsanvisning for brug af 2-solds slyngen i pdf-format

Brug af 2-solds slyngen med ben - til hjemlån

Lån af 2-solds slyngen med ben kan suppleres med lån af skrællebakke. Brugsanvisning for brug af 2-solds slyngen med ben er ndnu ike udarbejdet.

Brug af 4-solds slyngen - til hjemlån

Lån af 4-solds slyngen kan suppleres med lån af skrællebakke. Brugsanvisning for brug af 4-solds slyngen er endnu ikke udarbejdet.

Brug af honningpressen - til hjemlån

En brugsanvisning for honningpressen kan hentes her.
Brugsanvisning for brug af honningpressen i pdf-format

 

Undermenu

⇑ ..
« forrige  |   top  |   næste »

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login