Nordsjællandske Bivenner

Du er her: Hjem > Bier og biavl > Varroamidebekæmpelse
menulink

Varroamidebekæmpelse

Foreningen følger den af Danmarks Biavlerforening anbefalede sikre strategi for varroamidebekæmpelse: fratagning af droneyngel, behandling med myresyre og drypning med oxalsyreblanding. Metoderne demonstreres i skolebigården.

Danmarks Biavlerforening har på en særlig hjmmeside samlet råd om varroamidebekæmpelse.

Udlevering af myresyre og oxalsyreblanding

Medlemmer, der ønsker det, kan gratis afhente 60% myresyre (typisk en gang i august) og oxalsyreblanding (typisk en gang i november). Tidspunkterne for afhentning offentliggøres på hjemmesiden og udsendes til medlemmerne på mail. Husk, altid at medbringe en egnet beholder, og husk, at forsyne din beholder med den udleverede etiket for hhv. myresyre og oxalsyre. Myresyren kan anvedes til fri myresyrebehandling eller i en Nassenheider fordamper, den klassiske eller Professional.

Hvor meget myresyre der skal bruges til de forskellige metoder, er samlet i en kort oversigt:
Myresyrebehandlinger i pdf-format

Se evt. Flemming Vejsnæs to korte videoer om behandling af hhv. lille klynge og stor klynge med oxalsyredrypning. Bemærk, hvordan han kun drypper på bierne.
Vigtigt: en bifamilie indvintret på 10 tavler skal behandles med ca. 35 ml oxalsyreblanding, selv om den nu sidder i en mindre klynge. Fordel mængden forholdsmæssigt efter tætheden af bier i klyngen.

« forrige  |   top  |   næste »

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login